Cu profundă durere, Curtea Supremă de Justiţie anunţă despre decesul domnului Dumitru Visternicean, judecător în demisie, care pe parcursul activităţii sale profesionale a susţinut intens şi consecvent promovarea intransigentă a supremaţiei legii în procesul de înfăptuire a justiţiei. 

 

Dumitru Visternicean şi-a început activitatea în sistemul judecătoresc în anul 1982, în funcţia de judecător la Judecătoria raională Drochia, iar, din anii 1990-1992 a deţinut şi funcţia de preşedinte a Judecătoriei raionale Dubăsari. Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 23 septembrie 1996, Dumitru Visternicean a fost numit în funcţia de judecător-asistent la Curtea Supremă de Justiţie, iar, din 16 noiembrie 1999, este numit în calitate de judecător al Curţii Supreme de Justiţie, fiind în activitatea de judecător până la 23 noiembrie 2018. În perioada anilor 2009-2011 şi 2013-2017, Dumitru Visternicean a exercitat mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, îndeplinind, în anii 2009-2011, funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe parcursul activităţii sale, Dumitru Visternicean a dat dovadă de un nivel sporit de profesionalism, exigenţă şi principialitate, nu a comis fapte care să afecteze prestigiul justiţiei şi nu a compromis onoarea şi demnitatea funcţiei de judecător.

 

Dumitru Visternicean a deţinut titlul onorific „Om emerit”, conferit prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, precum şi Diploma de Onoare, titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, decernate de către Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Curtea Supremă de Justiţie exprimă sincere condoleanţe şi compasiune familiei îndoliate, rudelor şi prietenilor celui care a fost Dumitru Visternicean.

 

Dumnezeu să-L primească în Împărăţia Lui şi să-L odihnească în pace!