La 17 februarie 2021, a avut loc, în format online, conferința de închidere a programului Consiliului Europei „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Norvegiei.

Din partea Curţii Supreme de Justiţie, la conferință a participat judecătorul Curţii Supreme de Justiţie, Liliana Catan.

Judecătorul Liliana Catan, în calitatea sa de membru al Comitetului de Coordonare a Programului a menţionat despre aprecierea de către Curtea Supremă de Justiţie a susţinerii considerabile a Consiliului Europei, acordată prin intermediul proiectelor demarate în Republica Moldova, în special, a Programului „Promovarea unui sistem de justiţie penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, care a fost lansat la 26 aprilie 2018.

Liliana Catan a specificat, că permanent, în cadrul şedinţelor Comitetului, au fost puse în discuţie progresul şi provocările majore, înregistrate în cadrul Programului, precum şi proiectele Planurilor de activitate pe parcursul acestor ani în conformitate cu standardele europene privind drepturile omului, în baza principiilor umanizării, justiției restaurative și de reintegrare socială.

Programul nominalizat a fost finanțat de Guvernul Norvegiei și  face parte din Planul de acțiuni al Consiliului Europei „Moldova pentru anii 2017-2020”, având drept obiectiv de bază asigurarea respectării drepturilor omului şi a statului de drept în cadrul sistemului de justiţie penală din Republica Moldova.

 

Direcţia monitorizare şi relaţii cu publicul