Joi, 5 martie 2020, în incinta Curții Supreme de Justiție a avut loc întrevederea Președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție, Vladimir Timofti cu liderul de echipă al Proiectului „Suport pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției” Eric Minnegheer și asistentul de proiect Dumitrița Popa.

   Principalul subiect al discuției a fost obiectivul general al proiectului, care este de a accelera reforma durabilă a sectorului justiției în Republica Moldova, prin sprijinirea punerii în aplicare a legislației de prevenire și combatere a corupției în sectorul justiției.

   Eric Minnegheer, lider de echipă al Proiectului, a menționat că scopurile urmărite de proiect sunt sprijinirea implementării Standardelor Europene și a celor mai bune practici europene, care urmăresc ca finalitate reducerea nivelului corupției în sectorul justiției și creșterea încrederii publicului în justiție. Cu privire la Curtea Supremă de Justiție s-a propus organizarea Zilei ușilor deschise ale Justiției, eveniment care urmează să fie organizat anual cu întrunirea celor 3 puteri și implicarea reprezentanţilor presei, menit să ofere publicului larg informații privind activitatea pentru anul precedent a Curții Supreme precum, problemele cu care se confruntă instanța supremă și prerogativele stabilite pentru anul viitor.

   Vladimir Timofti a apreciat înalt intenţia Uniunii Europene de a contribui la asigurarea realizării reformelor în sectorul justiţiei şi a salutat ideea implementării proiectului considerând, că este necesară o cooperare constructivă între cele trei puteri.

                                                           

Direcția monitorizare și relații cu publicul