Joi, 24 ianuarie 2019, în incinta Curții Supreme de Justiție a avut loc întrevederea judecătorului Colegiului Penal, Anatolie Țurcan și Fatima Gamurar, șefa Secretariatului Curții Supreme de Justiție cu Giulia Re, Manager de proiect și Nadejda Plămădeală, Coordonator superior de proiect în cadrul Oficiului Consiliului Europei în Chișinău.

Principalul subiect al discuției, dintre cele două părți, s-a axat pe organizarea unui curs de instruire în domeniul examinării cauzelor privind infracțiunea de spălare a banilor, pentru judecători şi personalul Curții Supreme de Justiție, inclusiv asistenții judiciari.

Proiectul „Controlul corupției prin aplicarea legii și prevenire”, prevăzut pentru perioada 2017-2020, își propune să sprijine reforma cadrului de reglementare anticorupție și eforturile instituțiilor în conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și să contribuie la consolidarea cooperării naționale și internaționale a sistemelor specializate de aplicare a legii și de prevenire.

Judecătorul Colegiului Penal, Anatolie Țurcan a subliniat importanța Proiectului și eforturile depuse la consolidarea capacităților instituțiilor în elaborarea și implementarea măsurilor de prevenire a corupției și spălării banilor. De asemenea, Anatolie Țurcan a înaintat unele propuneri privind subiectele și tematicile, care urmează a fi abordate în cardul instruirii, pentru personalul Curții Supreme de Justiție, vizând obținerea unei eficiențe maxime a obiectivelor propuse.

Giulia Re, Manager de proiect al Oficiului Consiliului Europei în Chișinău, a menționat importanța propunerilor înaintate, pentru instruirea personalului, și a subliniat că Proiectul „Controlul corupției prin aplicarea legii și prevenire” este deschis pentru o colaborare fructuoasă cu Curtea Supremă de Justiție.

 

                                                                                                                Direcția monitorizare și relații cu publicul